Deze blog schrijf ik naar aanleiding van bijgaand plaatje. Vorig jaar had ik een scheurkalender van RUMAG thuis op mijn wc hangen en vaak genoeg heb ik niet kunnen stoppen met lachen om die heerlijke, droge uitspraken. Deze misstap over douchen vergeef ik ze dan ook, maar – en ik denk meer mensen met eczeem – om deze uitspraak kan ik echt niet lachen.

Even douchen?

De quote die op deze afbeelding staat, snap ik. Veel mensen zullen zich denk ik herkennen in de situatie: dat je lekker onder de warme douche staat en daar niet meer onder vandaan wilt komen. Ik herinner me nog toen ik thuis woonde dat mijn broer riep: ‘Ik ben even douchen!’ Zowel mijn ouders als ik wisten dat dit niet ‘even’ was. Hij kon gemakkelijk een uur onder de warme douche staan. Overigens betaalde hij de rekening voor het watergebruik niet, dus hij zag er niks verkeerds in. Deze uitspraak bevestigt dat ook, denk ik.

Last van mijn huid

Alleen: wat RUMAG vergeet is dat je in sommige situaties niet langer kán douchen. Het is niet dat ik het niet wil, omdat mij anders een torenhoge waterrekening te wachten staat, maar wanneer ik langer dan vijf minuten douche, krijg ik last van mijn huid. Dat is het niet waard.

Alles moet snel

Water droogt de huid uit en dat is precies dat bij eczeem niet moet gebeuren. Ik merk al snel dat er rode plekken op mijn lichaam ontstaan die jeuken, lichtjes opzwellen en gaan schilferen. Jammer genoeg verdwijnen deze plekken niet wanneer ik de douche uitdraai. Vandaar dat ik mezelf heb aangewend om snel te douchen. In vijf minuten heb ik mijn lichaam en haar gewassen, en zelfs nog mijn benen geschoren.

Langer in bed

Dus RUMAG: het kan wel! Alhoewel ik soms wel een beetje haast heb wanneer ik mijn haar ook nog in een masker wil zetten. Trouwens, een voordeel van maar vijf minuten douchen is dat je ‘s morgens langer warm in bed kan blijven liggen of tijd over hebt om rustig te ontbijten, omdat je zo snel klaar bent. Dat is het wel waard!

eczeem en een nieuwe douchegel

Nog even dit: ik heb al jaren dezelfde douchegel waar mijn huid goed op reageert. Er zit geen lekker geurtje aan, maar ik heb wel een schoner gevoel wanneer ik deze gebruik. Onlangs kreeg ik mijn nieuwe bestelling binnen en las op de verpakking dat de formule veranderd is. Ik kreeg direct de zenuwen bij het idee wat dat voor gevolgen zou kunnen hebben: ik heb een uitgebreide cosmetica-allergie, waardoor ik niet graag afwijk van mijn eigen cosmeticaproducten. De douchegel heb ik nog niet gebruikt, dus kan nog niet zeggen of mijn zenuwen terecht zijn.

Als eerste op de hoogte?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2100243