De behandeling van eczeem bij hun kinderen kan beter, zeggen ouders in onze meest recente poll. Er worden bijna alleen zalven en crèmes ingezet en bijna een derde van de ouders raadpleegt geen arts…

Allereerst dank aan alle 444 mensen die deze poll over kinderen en de behandeling van hun eczeem hebben ingevuld! 321 mensen hebben ‘m tot de laatste vraag beantwoord. Hier zijn de resultaten. In welke leeftijdscategorie zit(ten) uw kind (kinderen) met eczeem? 54,1 procent van de respondenten antwoordt dat dit tussen de 12 en 18 jaar is. 29,3 procent zegt dat hun kind tussen de 0 en 5 jaar is en 16,2 procent meldt tussen de 6 en 11 jaar.

Bij wie wordt uw kind behandeld voor zijn/haar eczeem? ‘Geen arts’, antwoordt 32,3 procent. ‘Huisarts’, zegt 31,2 procent. ‘Bij de dermatoloog’, zegt 29,3 procent. ‘Bij de kinderarts’, zegt 4,7 procent. 2,5 procent ontvangt zorg van de alternatieve geneeskunde.

Wat voor soort behandeling krijgt uw kind? ‘Alleen zalven en crèmes’, antwoordt 85,6 procent. 6,6 procent zegt: ‘biologicals (injecties)’, gevolgd door ‘lichttherapie’ (4,2 procent) en ‘systemische behandeling – pillen’ (3,6 procent).

In hoeverre bent u tevreden over de zorg voor uw kind? 53,6 procent van de respondenten zegt: ‘Kan beter’. 21,2 procent heeft ‘neutraal’ ingevuld, 17,1 procent is ‘tevreden’ en 8,1 procent antwoordt ‘zeer tevreden’ te zijn.

OPVALLENDE ZAKEN

Meer dan de helft van de kinderen die last hebben van eczeem vallen in de leeftijdscategorie 12-18 jaar. Bijna een derde van de ouders raadpleegt geen arts voor de behandeling, dat is een aanzienlijk deel. Van de behandelmogelijkheden scoren ‘zalven en crèmes’ heel hoog: 85 procent. Als laatste valt op dat meer dan de helft van de respondenten zegt dat de behandeling ‘beter kan’.

GA NAAR DE ARTS

Deze poll is natuurlijk een momentopname, niet meer dan een indicatie over de behandeling van het eczeem. Maar gezien het hoge percentage (53,6) dat vindt dat de behandeling beter kan, is het zeker aan te raden naar de huisarts te gaan bij matige tot (zeer) ernstige eczeemklachten. Deze kan u eventueel verwijzen naar de dermatoloog die zo nodig ook andere middelen in kan zetten dan zalven en crèmes.

Nogmaals dank voor de feedback: de polls zijn een eenvoudige en snelle manier om onze content te optimaliseren!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2101232