Voor Dorien is een zorgeloze zomer er vooral een zonder synthetische stoffen.

Het seizoen van het dragen van een leuke jurk of korte rok is in volle gang. Toch zou ik dit graag ook wat vaker willen in het najaar en in de winter. Die vervelende panty’s weerhouden mij hier van. Katoenen kleding zit erg prettig wanneer ik veel last heb van eczeem. Kleding van synthetische stof verdraag ik niet. Het voelt niet prettig op mijn gevoelige huid en het ademt niet of nauwelijks waardoor ik het sneller warm krijg en ga transpireren. Mijn huid wordt dan warm en rood en gaat kriebelen. Ik krijg overal jeuk. Heel vervelend, alsof ik in de brandnetels heb gelegen.

Stoffen die ademen

De kledingstoffen die ik liever niet draag zijn: polyester, nylon, elastaan en soms ook modal. Naast katoen draag ik graag kleding van bamboe (katoen), linnen, zijde en viscose. Dit zijn stoffen die ademen en zacht aanvoelen op mijn huid. De panty’s die ik het beste vindt staan onder een jurk of rok zijn gemaakt van nylon. Een dag lang kan ik deze dragen, maar dan ben ik eerlijk gezegd ook blij als ik ze weer uit mag doen. De irritatiebultjes beginnen dan ook wel te komen.

Katoenen panty’s

Ik draag ook wel katoenen panty’s, maar alleen met extreem koud weer. Anders zijn ze te warm. Eigenlijk vind ik katoenen panty’s ook niet zo elegant bij een jurk of rok. Dan kies ik toch liever voor een leuke broek. Gelukkig kan ik nu weer even zonder panty’s de deur uit. Al is het wel altijd wennen zo met mijn blote nog niet zongebruinde benen en soms met wat rode plekjes. Maar goed, dit heeft eventjes tijd nodig. Ik geniet vooral van die heerlijke zonnestralen en al het mooie om me heen. En dan ben ik die zorgen zo weer kwijt!

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2101078