Tessa de Visser

Mijn naam is Tessa, 33 jaar oud en ik woon in Utrecht, samen met mijn vriend Veljko en onze heerlijke dochter Noa van 1 jaar. Ik heb altijd gehoopt dat Noa de mooie Servische huid van Veljko zou krijgen, maar helaas (Veljko is tot zijn zesde opgegroeid in Servië en met zijn familie naar Nederland geëmigreerd). Ik ben ondernemend en enthousiast (lees: slecht in niets doen) en hou van buiten zijn, bewegen, gezond leven en bovenal: daar van genieten. Zo ook een goed glas wijn met vriendinnen op het terras… heerlijk!

Ik heb constitutioneel eczeem wat toen ik een maand oud was, al tot uiting kwam bij het geven van flesvoeding (borstvoeding lukte niet bij mijn moeder). Momenteel ben ik nog steeds allergisch voor van alles, te veel om bij te houden. Was de allergie maar de enige oorzaak... dan was het consequent mijn dieet volgen makkelijker. Het afgelopen jaar stond voor mij en mijn vriend in het teken van Noa haar eczeem. Het was een hectisch jaar, maar de laatste maanden gaat haar huid ontzettend goed en is de laatste provocatietest op koemelk, noten en ei negatief gebleken, yes!

Ik zeg wel eens: eczeem is niet wie ik ben maar wat ik heb, ik hoop met deze blog mijn ervaringen te kunnen delen. Ik ben wel eens bang dat ik zeur, maar ben over het algemeen positief ingesteld. Want lees het volgende maar ☺ : ik ervaar mijn eczeem, hoe cliché ook, deels als mijn kracht.


GZNL.GZ.18.07.0169(1)

 

 

Lees hieronder de blogs van Tessa.