‘Vervelend zeg, wanneer het eczeem voornamelijk in je gezicht en hals voorkomt…’ Erg lastig ja, omdat je gezicht nu eenmaal aanspreekpunt is. Het valt gelijk op wanneer je een plekje op je kin hebt zitten.

Eczeem camoufleren? Ik heb er nooit eerder over nagedacht om mijn eczeem te camoufleren met make-up. Dit zou volgens mij het eczeem alleen nog maar erger maken dan dat het al was. Puistjes of een gezonde huid kun je poederen met make-up. Dat deed ik dus ook zodra mijn huid er goed uit zag. Dan wilde ik iets meer kleur in mijn gezicht. Toch was ik er altijd erg voorzichtig mee. Want mijn huid is zo gevoelig en reageert direct zodra ze ergens niet tegen kan.

Geen poederdoosje

Tijdens mijn eerste bloggersmiddag werden er opnames gemaakt. Ik had verschillende kledingstukken meegenomen, maar géén poederdoosje. In mijn hals zat op dat moment een zichtbaar plekje. Tijdens mijn opname vroeg de cameraman of ik geen make-up bij me had, dan zou ik dat eczeemplekje even kunnen camoufleren.

Meer openheid

Ik werd eerst stil en daarna antwoordde ik dat ik dat niet bij mij had. Later in de auto terug naar huis was ik er nog steeds een beetje van onder de indruk. Ik doe toch mee aan een bloggersmiddag? Daarmee willen we toch juist stimuleren dat er meer openheid komt rondom de chronische aandoening atopisch eczeem?

Waarom niet?

Uiteindelijk ben ik deze cameraman toch erg dankbaar. Want waarom zou ik met een goede make-up mijn plekjes niet mogen camoufleren? Ik ben dan ook op zoek gegaan op internet en heb een poeder gevonden dat goed werkt bij eczeem. Ik kan voortaan als ik zin heb wat plekjes camoufleren, want ook ik heb weleens last van schaamte…

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2200798