Jorinde Scholtes

Mijn naam is Jorinde Scholtes, ik ben 26 jaar en woon en werk in Hoorn (Noord-Holland). In 2016 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Als huid- en oedeemtherapeut ben ik getraind in het verbeteren van de huid. Huidtherapie is een paramedisch beroep, net zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut dat is. Als huidtherapeut probeer ik de ongezonde en/of beschadigde huid te herstellen. Dit is een redelijk groot gebied, je kan hier bijvoorbeeld denken aan acne, pigmentproblemen, couperose, overbeharing, huidoneffenheden, maar ook wondzorg en oedeemtherapie horen bij het vakgebied.

Op dit moment werk ik voornamelijk in de cosmetische (cosmedische) sector. In de afgelopen jaren ben ik veel verschillende huidproblemen tegengekomen en zo ook verschillende eczeemklachten. Hoewel het voor een patiënt misschien niet direct het eerste idee is om met eczeem naar een huidtherapeut te gaan denk ik dat met de kennis die een huidtherapeut heeft er wel een meerwaarde kan zijn voor patiënten met atopisch eczeem. In de praktijk merk ik vaak dat mensen met atopisch eczeem denken dat ze moeten leren leven met de symptomen ervan en dat er vrij weinig aan te doen is om deze symptomen te verbeteren, terwijl dat misschien niet zo hoeft te zijn.

Zelf vind ik het een leuke uitdaging om mij steeds te verdiepen in huidproblemen en nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden. Atopisch eczeem heeft niet alleen invloed op de huid, maar vaak ook op het zelfvertrouwen. Het geeft mij altijd voldoening om mensen een stukje zekerder te maken. Samen met de patiënt zoeken naar een oplossing waar de patiënt zelf ook gelukkig van wordt is voor mij het doel.

Lees hieronder de blogs van Jorinde.

GZNL.GZ.18.09.0255