Dorien Wentink

Mijn naam is Dorien en ik ben 48 jaar. Ik leef gelukkig samen met mijn partner Willy, die als auditor in Utrecht werkt, en woon sinds februari 2017 weer in Amsterdam. Wij hebben een ruim appartement in Amsterdam Nieuw-West, tegenover de Sloterplas. Regelmatig even de wind door onze haren… heerlijk! Mijn hobby’s zijn onder andere wandelen en fietsen in de natuur, muziek luisteren, detectives kijken en uitgaan. In verband met een burn-out zit ik in de Ziektewet en heb ik hobby’s als boeken lezen, winkelen en stedentrips even los moeten laten: te vermoeiend. Ik ben gevoelig voor (te veel) prikkels.

Ik ben geboren met dauwworm, later werd dit constitutioneel eczeem genoemd. Volgens mijn huisarts en dermatoloog heb ik een vrij ernstige vorm. Het eczeem zit voornamelijk in mijn gezicht en hals, op mijn handen en hoofdhuid. Ik probeer het met medicatie zo goed mogelijk onder controle te houden. Maar dit valt in de praktijk niet mee. Naast het eczeem heb ik ook nog te maken met een voedingsallergie: voor amandelen, gist en gistextract, koemelk, varkensvlees, sojaproducten en suiker. De kwaliteit van mijn leven wordt door dit alles erg beïnvloed. Gelukkig ben ik van nature zeer positief ingesteld. Mijn levensmotto is dan ook: pluk de dag!

PODCASTS beluisteren

Aflevering met dorien wentink

Het duurde jaren voordat Dorien Wentink voor zichzelf opkwam als het over haar chronische huidaandoening ging. En dan waren er nog de misverstanden: dat...

BLOGS lezen

Lees hieronder de blogs van Dorien.

GZNL.GZ.18.10.0258(2)

 

Exit mobile version