Samen sporten. Oef, ik kijk er nu al tegenop. Nog drie dagen. Met vriendinnen. Een lesje spinning, dat een van hen geeft. En wij doen mee.

Ik weet dat de kleedkamers eigen hokjes hebben, en het is de bedoeling dat ik daar ga douchen. Maar daarna dus smeren. Want aansluitend gaan we samen lunchen. Op mijn buik heb ik al twee weken uitslag. Mijn buik, waar ik altijd zo trots op ben. Omdat ik genetisch gezegend ben met een platte. Waarvan menigeen mij laat weten daar jaloers op te zijn. Maar nu dus geheel bedekt met jeukende wondjes en uitslag.

Triggers vermijden

Ik weet dat als ik ‘zuiver’ eet, goed slaap, geen stress heb en alle andere ontiegelijk vele triggers vermijd, ik het misschien wel voor elkaar krijg een ‘schone’ buik te hebben als de les plaatsvindt. Of ik smeer een paar dagen hormoonzalf, en ook dan zal het ‘schoon’ zijn. Maar komt het wellicht weer terug. En dat wil ik ook niet. En ik wil ook niet verstoppen wat ik heb. En ondanks mijn minutieuze verzorging en dagelijkse vermijding van alle triggers, zit ik soms onder de plekken.

Goh, een beetje jeuk

Het maakt mij verdrietig. Voor zoveel jonge vrouwen om mij heen is het een vanzelfsprekendheid een gezonde huid te hebben. Ja, soms hier een daar een pukkeltje, of wat uitslag en goh een beetje jeuk. Jeuk waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het niets voorstelt bij de heftigheid van jeuk bij constitutioneel eczeem.

Komkommerschijfje

En dat pukkeltje verdwijnt weer. En die uitslag ook. Misschien nadat ze er een duur crèmepje op hebben gesmeerd, dat zo lekker fris aanvoelt en lekker ruikt. Of grootmoeders tips hebben opgevolgd en er een komkommerschijfje op hebben gelegd, of aloë vera, of… wat er dan ook tegenwoordig wordt verstaan onder: je goed verzorgen.

Sterk zijn

Soms voel ik mij bijna geen echte vrouw, als ik ze zo bezig zie met smeerseltjes. Maar dat is niet wat een vrouw voor mij definieert. Vrouw zijn betekent voor mij sterk zijn, krachtig en jezelf durven zijn en te stralen in al je zelf-zijn. Ook met die plekken op mijn buik. Want ik weet wat de waarheid is.

I’m ready

Ik weet dat ik mijzelf ontzettend goed verzorg. Ik weet dat ik mijn hele levensstijl, elke dag, hier op aanpas. Mijn interieur, mijn kleding, mijn eten, mijn gedrag, mijn verzorging met de zalven en bescherming tegen de zon en noem maar op! Dat doe ik allemaal om mijzelf te verzorgen. En daar mag ik trots op zijn. Want ik ben een sterke vrouw. En daar hoeft geen geurig crèmepje aan te pas te komen om dat te laten zien.

Kom maar op met die gym, ik ben klaar om samen te sporten!

Als eerste op de hoogte

Wil je Tanya’s volgende blog niet missen? Volg ons dan op Facebook

 GZNL.GZ.18.07.0165i
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]