Foundation kan huidoneffenheden camoufleren en mascara de ogen accentueren. Beide producten zijn onderdeel van make-up, waar ik zelf graag gebruik van maak. Ik laat me niet weerhouden door mijn gevoelige huid en eczeem, al is de juiste huidverzorging onmisbaar.

Al langere tijd ben ik erg actief op Instagram. Je wordt er overspoeld met de nieuwste trends, waaronder ook make-up. Als jongvolwassene vind ik het interessant hoe iemand zich door middel van make-up zelfverzekerder en mooier kan voelen. Dan moet je niet denken dat ik mij hierachter verschuil, want ik ga ook gemakkelijk de deur uit zonder. Ik ben nog jong en weet dat ik geen make-up nodig heb, maar ik vind het mooi en naar mijn mening geeft het iets extra’s. Wie wil niet zijn natuurlijke pluspunten accentueren en minpunten camoufleren?

Lange zoektocht

Ik kan uren voor de spiegel staan en YouTube-tutorials kijken van meiden die je leren hoe je make-up moet aanbrengen. Ik heb lang gezocht naar make-up waar mijn huid goed op reageert. Van de ene mascara krijg ik opgezwollen ogen en van de andere ervaar ik jeuk. De ene concealer zorgt voor een allergische reactie en de ander droogt mijn huid uit, wat eczeem tot gevolg heeft.

Het eerste wat ik doe

Uiteindelijk heb ik merken gevonden die voor mijn huid geschikt zijn. Wanneer ik thuiskom, is na mijn jas en schoenen uittrekken, het eerste wat ik doe mijn make-up eraf halen. Dit doe ik heel consequent, omdat anders toch de kans bestaat dat het misgaat. Ik heb weleens een allergische reactie gehad toen ik naar een feestje meer make-up droeg dan normaal of door een visagiste werd opgemaakt met voor mijn huid verkeerde producten.

Eczeem mijn leven laten leiden?

Misschien vraag je je nu af waarom ik nog make-up gebruik. Ik hoor namelijk van veel lotgenoten dat zij ervoor hebben gekozen om geen make-up te gebruiken, omdat dit een negatief effect heeft op de huid. Ik ben van mening dat ik nog veel te jong ben om eczeem mijn leven te laten leiden. Ik voel mij niet anders, omdat ik eczeem heb. Voor mij gaat het alleen op een andere manier en moet ik met meer factoren rekening houden en dat heb ik er voor over.

De juiste huidverzorging

Vanaf jongs af aan ben ik gewend om mijn huid dagelijks te verzorgen met vette crèmes en hormoonzalven om mijn eczeem onder controle te houden. Bij het gebruik van make-up is dat niet anders. Onder mijn make-up breng ik een goede dagcrème aan die eigenlijk als een beschermlaag dient. Daarnaast reinig ik mijn huid goed met producten zonder irriterende stoffen, zoals parfum en parabenen. Bovendien breng ik wekelijks een kalmerend maskertje aan om mijn huid te hydrateren en rust te geven. Eens in de zoveel tijd onderga ik een chemische peeling om mijn huidconditie op peil te houden. Onze huid is tenslotte het grootste orgaan; we moeten haar goed blijven onderhouden. Met eczeem, maar ook zonder eczeem.

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je Louise’s volgende blog niet missen? Volg ons dan op Facebook

GZNL.GZ.18.07.0164e(1)