Joepie! Eindelijk mag ik hiermee naar buiten treden. Dit is iets waar ik al een tijdje achter de schermen mee bezig ben. Ik doe namelijk mee aan de campagne Mijn huidige staat, een bijzondere portretreeks…

Samen met andere influencers zullen wij door middel van foto’s onze eczeemplekken in de ‘huidige staat’ laten zien aan de buitenwereld. Ik zal je alvast verklappen dat ik nog niet eerder zo nerveus voor de camera heb gestaan.

Confrontatie met je huid

Met deze campagne willen wij atopisch eczeem meer onder de aandacht brengen. Zoals je hoogstwaarschijnlijk weet is atopisch eczeem een chronische huidaandoening die veel invloed kan hebben op het dagelijks leven. Zeker op mijn dagelijks leven als ik uit ervaring mag spreken. Ik word veel geconfronteerd met mijn huid; ik ben huidtherapeut en voor mijn Instagrampagina sta ik regelmatig voor de camera.

Awareness creëren 

Niet alleen door middel van deze campagne zijn wij druk bezig met het creëren van awareness voor eczeem, dit platform helpt hier net zo goed aan mee. En natuurlijk mag je de Wereld Eczeem Dag (WED) niet vergeten. Side note: iedereen is welkom op de WED. Tijdens dit event zullen onder andere de portretreeksen van alle influencers getoond worden. Hierbij ben jij dus ook uitgenodigd: zaterdag 18 september 2021 in het Van der Valk hotel in Breukelen!

Mijn eczeem verborg ik, nu niet meer

Ik schrijf regelmatig blogs over mijn leven met eczeem. Soms voegde ik er wel eens een fotootje aan toe om een idee te geven van mijn aandoening, maar dat was echt niet vanzelfsprekend. Iets te confronterend vond ik dat soms. In tegenstelling tot wat ik op mijn blog laat zien, verberg ik op mijn Instagram-pagina altijd mijn eczeemplekken of beter gezegd, doe ik mijn best om het te verbloemen. Je kan namelijk de plaatsen waar eczeem voorkomt niet uitkiezen.

Focus niet op outfit of gezicht

In de meeste gevallen vond ik altijd wel een manier om mijn eczeem op foto’s te verbergen. Voor de shoot van deze campagne kon dat niet langer! Ik ging letterlijk en figuurlijk met mijn huid bloot. Er werd zelfs meer op mijn eczeem de focus gelegd dan op mijn gezicht of op mijn outfit, zoals ik gewend ben. Ik vond het heel spannend om op deze manier naar buiten te treden.

Zenuwen maken plaats voor trots

De reacties die ik ontving uit mijn omgeving maakten alles goed. Ik deelde shots die achter de schermen waren gemaakt, want de portretfoto’s blijven nog heel even geheim. Iedereen vond de foto’s prachtig en ik kon niet anders dan het daar honderd procent mee eens zijn. De zenuwen die ik eerder had, maakten al snel plaats voor trots. Deze ervaring liet mij weer inzien dat eczeem iets is dat bij je hoort en waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen.

Als eerste op de hoogte?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2000592