Indifferente middelen zijn de basisbehandeling bij eczeem. Toch geeft een derde van mensen met constitutioneel eczeem aan geen informatie te hebben gekregen over de noodzaak van het smeren met indifferente middelen.

Basis-crèmes en basiszalven, ook wel indifferente middelen, vormen de basisbehandeling bij eczeem. Aan indifferente middelen zijn geen geneesmiddelen toegevoegd. Ze versterken de huidbarrière, verhogen het vochtgehalte van de huid en verminderen jeuk en irritatie. Toch geeft een derde van mensen met constitutioneel eczeem aan geen informatie te hebben gekregen over de noodzaak van het smeren met indifferente middelen. Misschien ben jij wel een van hen…

Zelfmanagement vergroten

Een zorgverlener zou mensen met eczeem een betere begeleiding moeten bieden. Want door een juiste begeleiding en voorlichting kan jouw zelfmanagement worden vergroot. Daardoor ben je beter toegerust om samen met je zorgverlener te beslissen over de behandeling. Je therapietrouw kan toenemen, net als de acceptatie van je huidaandoening en je kwaliteit van leven. Deze komen uiteindelijk de effectiviteit van de behandeling ten goede en kan ‘smeermoeheid’ tegengaan die kan ontstaan door verkeerd gebruik van middelen.

KIJKSLUITER video’s

Zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt voor je jouw behandeling bespreekt met je arts of apotheker. De eenvoudige en duidelijke video-bijsluiters van de KIJKsluiter kunnen je hierbij helpen. De KIJKsluiter over basis-crèmes en basiszalven zijn nu beschikbaar en geven je de juiste informatie met duidelijke uitleg over deze middelen.

KIJKsluiter creme

KIJKsluiter zalf

De campagne Indifferente therapie, voorlichting is autonomie is een initiatief van Bipharma.

ALS EERSTE OP DE HOOGTE?

Volg ons op Facebook en Instagram