Helaas starten we 2021 in een lockdown. Als huidtherapeut is dit wel even slikken. Toch ga ik 2021 in met dezelfde instelling als die van het afgelopen jaar: kijken naar wat er wel kan.

De start van 2020 was voor mij best positief. Lekker aan het behandelen, tot ik eind januari heel erg verkouden werd. Covid? Wie zal het zeggen: geen reuk, geen smaak en drie weken lang hoesten en proesten. Het was voor de tijd dat de eerste besmetting was gemeld in Nederland. Natuurlijk laat ik me niet tegenhouden door een beetje verkoudheid, dus ziek melden doe ik niet.

Zes lange weken

En dan… 24 maart, in lockdown. De praktijk en salon moeten dicht. Alleen hoog noodzakelijke medische zorg kan doorgang vinden. Dat betekent voor mij slechts drie mensen die niet meer zouden kunnen functioneren zonder mij als hun oedeemtherapeut. Na zes lange weken pak ik de andere medische behandelingen weer op. Een week later mogen mijn collega’s van de schoonheidssalon en pedicures ook doorgaan en kunnen de normale werkzaamheden weer starten.

Naar de huidtherapeut

Afgelopen jaar heb ik veel nieuwe mensen mogen ontvangen. Ook mensen met eczeem of eczeem gerelateerde klachten vinden hun steeds vaker weg naar de huidtherapeut. Ik ben blij te kunnen helpen, en ook al kan ik hun eczeemprobleem niet definitief oplossen, voor velen kan ik de symptomen verlichten en de kwaliteit van het dagelijks leven een stuk verbeteren.

Hormoonzalf als bodylotion

Tijdens de eerste lockdown heb ik veel webinars gevolgd, ook met betrekking tot eczeem. Het is mij nog duidelijker geworden hoe groot de impact van eczeem kan zijn op het dagelijks leven. Zo heb ik een vrouw behandeld voor wie hormoonzalf zo’n beetje haar bodylotion was. Na een lange speurtocht en veel uitproberen kan zij nu ongeveer met een kwart van haar hormoonzalf toe ten opzichte van het jaar ervoor. Alleen al door het feit dat ze de hormoonzalf ook niet meer als ‘lippenbalsem’ hoefde te gebruiken, ging ze meer stralen. Ook haar lippen zien er nu een stuk mooier uit (haar eigen woorden).

Ook digitaal

Door naar het eind van het jaar. Daar gaan we weer… de lockdown in, salon dicht. Gelukkig voor mij mag de reguliere zorg doorgaan en ben ik medische indicaties, zoals eczeem, gewoon aan het behandelen. Ook blijft het mogelijk om naar een huidtherapeut te gaan voor informatie, en adviseren kan natuurlijk ook op digitale wijze.

Een goed jaar

Afgelopen jaar heb ik opnieuw ervaren dat iedere huid uniek is. Dat je je niet hoeft te schamen om te informeren naar behandelingsmogelijkheden die misschien voor een ander weinig voorstellen. Ook huidveroudering, littekens en pigmentvlekken kunnen storend zijn en komen vaak voor bij eczeemklachten. Het gaat erom dat jij je happy voelt in je eigen lijf, niet wat een ander daarvan vindt. Ik wens iedereen het beste voor 2021! Ik hoop op een goed jaar waarin ik veel mensen mag helpen.

Als eerste op de hoogte?

Volg ons op Facebook en Instagram

MAT-NL-2100026